Min honning
Flydenden honning

Min honning

250 g RoskildeHonning.dk fra maj måned – fast

En lys forårshonning med fin smag af æbleblomst og sort te. Har en tør eftersmag.

Den fint smagende forår honning kan man rigtig smage på en stykke nybagt franskbrød eller over havregrød.


250 g RoskildeHonning.dk fra juni måned - fast

En honning med lidt struktur – man kan lige fornemme krystallerne i honningen – smager af blomster, rose og te.

Brug honningen i gryderetter fx sammen med vildsvin.


250 g RoskildeHonning.dk fra juli måned. – flydende lindehonning

Honningen er indsamlet mens lindetræerne blomstrede. Det er en kraftig smagende honning. I min familie er vi enige om at lindehonningen er Danmarks bedste honning. Honningen smager først sødt, så kommer der en smag af mentol, anis som går over en blomstersmag afsluttende med en frisk smag.

Honningen er flydende, men vil med tiden danne krystaller. Disse kan fjernes ved opvarmning til 40 grader.

Indenfor de sidste par år har jeg leveret lindehonning til flere af Roskildes restauranter.

Brug honning til is eller dressing


Al min honning har ikke på nogen måde været opvarmet - derfor indeholder den alle de enzymer, gærceller og andre gode ting, som gør honningen velegnet til at bruge i alle former for brød. Tilsæt en teske fuld honning i al slags brød - det fremmer brødet evne til at hæve eller prøv at lave et honning/salt-hævet brød.LokaliteterRoskildeHonning kan stamme fra køkkenhaven ved Restaurant Vigen. Jeg har 2 stader stående der og forventer at lave mellem 100 og 150 kg.  Bier kan flyve op til 3 km for at samle honning, dvs. bierne indsamler nektar fra det meste af Veddelev halvøen. Jeg forventer at jeg også i år kan lave den meget eftertragtede lindehonning – en honningtype som konkurrerer med lynghonningen om at være Danmarks bedste honning.


RoskildeHonning kan stamme fra fællesarealet der hvor jeg bor. Området er kendetegnet ved at have mange haver, en kirkegård og en masse lindetræer i nærområdet. Jeg har 3 stader stående og forventer at lave omkring 150 kg honning og 4 kg pollen.
Min honning