500 g honning og
500 g mel røres sammen og stilles køligt i en åben skål med et klæde over i en kold, tør kælder. Hviler ca. 1 år – eller minimum 2 – 3 uger.
Grunddejen er meget hård og tør.
Grunddejen skæres i passende stykker og kommes i en røremaskine. Der tilsættes:
10 g hjortetakssalt
2 æggeblommer som røres sammen. Til sidst tilsættes
5 g stødt nellike
15 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
Dejen skæres ud i 4 mm tykke plader. Dejen stikkes ud med forme. Figurerne sættes – ikke for tæt – på en bageplade med bagepapir. Figurerne flyder ud og vil hæve til tredobbelt størrelse.
Kagerne bager i 6 – 8 minutter ved 1750.
Kagerne kan pyntes med glasur eller chokolade – sidst nævnte først efter de er kølet af.
Der mangler kun glasur eller chokolade.
Dette er en meget gammel opskrift som kendes helt fra middelalderen.